Stadswandeling en rondleiding Stadhuis

28-08-2014

Een wandeling met een VVV gids  langs de talrijke monumenten en bezienswaardigheden van Hollands oudste stad Geertruidenberg is een aanrader. De imposante Markt, omzoomd door een dubbele rij leilinden en  historische panden verhaalt over een rijk verleden als handelscentrum, dat de stad in de late middeleeuwen was. Bolwerken, ravelijnen en grachten getuigen van de latere rol als grensvesting tussen Holland en Brabant. Tijdens deze wandeling wordt ook een bezoek gebracht aan het van oorsprong middeleeuwse Stadhuis, prominent gelegen aan deze Markt, waar in De Vierschaar in het verleden recht werd gesproken. Niet toevallig dat de steenhouwer Guillaume Carrier in de 18e eeuwse voorgevel Vrouwe Justitia heeft afgebeeld.

Start: 14.00 uur bij het VVV-agentschap, Markt 46 in Geertruidenberg.

Reserveren voor de stadswandeling is niet nodig.
Voor meer informatie: VVV-agentschap Geertruidenberg

Locatie: VVV kantoor